Aktuellt – Höststädning 6/10

Söndagen den 6:e oktober är det höststädning från klockan 10 till ca 13, när vi är klara bjuds det som vanligt på korv till alla som deltagit. Samling vid marknadsplatsen där arbetet fördelas. Vi kommer att vända komposten, rensa gångar och diken, ställa in bänkarna i området mm. Det kommer finnas en lastbil där föreningens skräp slängs, ingen allmän uppsamling alltså.

Ta chansen och engagera dig i kolonins framtid!

Vill Du bli mer aktiv i föreningens styre nästa år hör av dig till sammankallande i valberedningen Susana och berättar vad du har lust att göra och vad du har för tidigare erfarenhet av styrelsearbete, kontaktuppgifter till Susana hittar du när du loggar in.

Vill du bli maskinansvarig?

Dessvärre saknar styrelsen teknisk kompetens och har därför ingen kunskap att hantera, justera och laga befintliga maskiner och verktyg vi tillsammans förfogar över. Är du händig? Kan du tänka dig att ansvara för att underhålla och fatta beslut kring lagning och nya inköp av vår tekniska maskinpark? Mejla i så fall ordförande Marie-Louise på info@gronahagern.se snarast.

 

Komposten – ej matavfall

Se till att du enbart slänger utrensat ogräs på komposten. Du får absolut INTE slänga matavfall och matrester som drar till sig råttor och annat elände där eller någonstans på området. Gå så långt in du kan och släng grenar och annat. Tänk på att hacka sönder avfallet så att det förmultnar fort. Stora grenar och stockar måste kapas och kortas.

Inspirerande sidor och bloggar om odling och koloniträdgårdar

Sara Bäckmo

Farbror Grön

Seans Allotment Garden

Vivis kitchen garden

 

Inspirerande böcker kring odling och natur

Grönsaksodling av Lena Israelsson

Fåglar i trädgården från SOF

Lökar & knölar av Marie & Björn Hansson.